onsdag 16. desember 2009

Pepperkakehus, gode juleminner og juleferie!

Oj, oj, oj! Nå var det jammen lenge siden jeg var her sist! Har hatt litt bloggetørke og altfor mye å gjøre på ellers! Men nå håper jeg at juleroen senker seg og juleferien tar fatt... Nå skal jeg bare kose meg med resten av mammapermisjonen og gi lille gull full oppmerksomhet før han skal begynne i den skumle barnehagen (det er mamsen som gruer seg helt forferdelig!!!). I dag har jeg bakt pepperkakehus, eller pepperkakevilla, rettere sagt. Hele dagen har jeg brukt, faktisk! Jett om jeg angret på at jeg begynte på ett så svær pepperkakevilla når all liminga og pyntinga stod igjen! Meeeeen... Jeg sitter her i godsofaen og skuer bort på mitt byggverk og må si meg veldig godt fornøyd! Hva syns dere???Denne pepperkakevillaen har jeg laget ett par ganger før. Det er lenge siden, så jeg husket ikke at det var så mye jobb... Og jeg gjorde det ikke noe enklere for meg selv når jeg hadde klart å lime sammen huset uten å sette i glassrutene som er av gelantinplater. Da var det bare å leke slange menneske og krongle seg inn bakdøren og få satt på plass glassene. Det ble mye gris, så jeg sitter her med melisglasur fra topp til tå omtrent. Men jeg fikk det til på ett vis da!GLAAADE JUUUL, HEEELIGE JUUUL, EEENGLER DAAALER NEEED I SKJUUUL!!! Her står glassenglekoret mitt og synger på glattisen...Jeg hadde egentlig lagt bomull rundt hele villaen, men da jeg skulle sette fyr på telysene utenfor så tok jammen bomullen fyr også. PANIKK!!! Jeg blåste som en gal og fikk heldigvis slukket brannen! Phu...! Livsfarlig!!! Så bomullen måtte bort!Det blir bare mer og mer jul her i huset. Her har jeg pyntet vinduene på spisestuen med glasshjerter og stjerner fra Hadeland som har fått selskap av en glassengel. Jeg er så glad i disse hjertene og stjernene! Og det er nesten ikke jul uten at de henger i vinduet. Jeg har fått de hos mamma. Kan huske at vi hadde de hengende i kjøkkenvinduet når jeg var liten. Mamma tok de alltid fram på lille julaften og jeg kan huske at hun stod og strøk båndene som den gang var rød-oransje. Jeg har vært heldig å finne noen flere å spe på med på loppemarked.


 


 


Dere får ha en fin uke alle sammen! Prøv å ikke stresse og huske å puste inn gjennom nesen og ut gjennom munnen! Ikke mange dagene til jul nå! JIPPIIIII!!!
6 kommentarer:

 1. Wow, jeg er kjempeimponert. For en villa! Stiligeste pepperkakehuset jeg noen sinne har sett!

  SvarSlett
 2. WOW for en fin pepperkakevilla- den var bare helt rålekker. DU er jo kjempeflink og forstår at du nyter synet av den og det vakre koret som står å synger hihi- jeg har også de fiine englene.
  Juleklemmer

  SvarSlett
 3. Vakkert pepperkakehus!" Kan eg flytte inn?".
  Klem.

  SvarSlett
 4. Steik kor flinke du e Janette!;) Fantastisk "pepperkakehus":) Reine skjere kunstverket!:) Vi he kje laga pepperkakehus i år... en kan ikkje gjere alt kvart år he ej funne ut.... i år pusta ej innjønå nasa, og ut gjønå munnen åsso prøva ej å nyte dinne deilige tid...:) DET må dokke også gjere!
  Gode klem

  SvarSlett
 5. Hvor er det fint med det pynt.. og kagehus :-) Er vild med sneen på din blog :-)

  SvarSlett
 6. Hei hei..kjempe kosli pepparkake hus..kjemikje du/dåkke heim jen til jul?de ekje bra....
  Kos dåkke kjempe mykkje..
  Juleklem fra siv malin

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin