tirsdag 1. september 2009

Kjempegode muffins og amerikagave fra globetrottarar...


I dag har storebror Eskil vært og operert så da ville jeg lage noe godt som kanskje kunne friste en slapp kropp. Han er veldig glad i muffins så da ble det det. Denne oppskriften er bare kjempegod og kan blandes med nær sagt alt mulig av bær og frukt. Jeg har laget den med epler, pærer, bringebær, blåbær, rips og gulrot. I dag ble det en blanding av hagens epler og litt friske blåbær som jeg hadde i kjøleskapet...

320 gr hvetemel
250 gr sukker
4 ts bakepulver
2 ts kanel
4 ss vegetabilsk olje
50 gr usaltet smør, smeltet
2 lett sammenvispede egg
1 3/4 dl kulturmelk (jeg brukte youghurt)
frukt eller bær etter ønske (i oppskriften står det 2 små epler)

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en bolle. I en annen bolle vispes sammen olje, smør, egg og kulturmelken. Tilsett melblandingen og rør til alt er godt blandet. Bland i frukt eller bær. Fordel røren i muffinsformer. Det er nok røre til 12 store muffinser. Stekes på 175C i 20-25 minutter.For en ukes tid siden fikk vi besøk av mine gode venner Lene og Sindre som hadde vært en tur i Amerika. De hadde med seg sånne fine gaver til oss! Bare se hva de hadde med i kofferten til meg.


Ett kjempekult muffinsstativ. Passer perfekt til muffinsene jeg laget i dag! Jeg digger det!!!Og endatil ferdig glasur på sprayboks i 5 forskjellige farver... Skikkelig american way!!!Måtte prøve... Her kan det bli mye gøy muffinspynting fremover!Og ikke nok med det. Jeg fikk også en hel haug med scrapbookutstyr!Se så søte!!!


4 kommentarer:

 1. Eg tror, eg kan trives godt i din verden Nenna!
  Så nå har du ein ny følger.
  Klem fra Mira.

  SvarSlett
 2. OMG!!! (Oh my god) E ei stond sida ej he våre innpå sida di no å her e noke nytt å spennande so å sei kvar gong! Du veit å holde dej i aktivitet, hihi! :0) Ej gleda mej til å komme på besøk å spise muffin's "the american way"!

  SvarSlett
 3. Forresten so he ej fått mej ei midlertidig heimeside! He lagt ut dei fleste tegningane mine der å litt av kvart anna slikt kvardagssyssel :0)

  Her e linken til sida:

  http://www.flickr.com/photos/37905326@N04/

  Klem frå Katrin

  SvarSlett
 4. Nå har eg lakt deg i blogglista mi også.Håper det er greit?
  Ha ei fin helg.
  Klem fra Mira.

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin